Telefonszám Nyíregyháza: 42/506-081 - Debrecen: 52/431-612
Mi szerint keresne?
Autógumi
Motorgumi

Méret

Autó

Kulcsszó
Szélesség
Old. mag.
Átmérő
Idény

Márka

Szélesség
Old. mag.
Átmérő
Márka


SAJTÓKÖZLEMÉNY

2018.02.05.

GUMIABRONCS Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

 

Sajtóközlemény

AZ EURÓPAI UNIÓ ÉS A MAGYAR ÁLLAM TÁMOGATÁSÁval Elindult a Gumiabroncs Kft. intelligens töltő telepített- és mobil akkumulátor telepekhez kapcsolódó prototípus fejlesztési projektje.

 

 

A GUMIABRONCS Kft. szakmai fejlesztési tervének megvalósítására pályázatot nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés (GINOP-2.1.7-15) című pályázati felhívásra. Az egyedi fejlesztési ötlet és terv alapján 81 millió forint támogatást nyert a cég a prototípus létrehozásához, ami egy interaktív, paraméter-arány mérésen alapuló, alternatív energiafelhasználást támogató intelligens töltő, a telepített- és mobil akkumulátor telepekhez.

 

A projekt lényegében a különböző akkumulátoros energiatárolók kondicionálásnak, töltésének új és korszerű technológiájának kidolgozását és létrehozását jelenti. Az ötlet egyediségét és az új töltő interaktív jellegét a műszaki megoldással jellemezhető. Közérthető formában ez azt jelenti, hogy az akku élettartamát befolyásoló további tényezőket (pl. elektrolit fogyás, denzitás, gázképződés, hőmérséklet, belső ellenállás változás stb.) is figyelembe veszi, nemcsak a szokásos Idő/feszültség beállítást.

Az elképzelés szerint a töltési ciklust úgy valósítaná meg, hogy ezeknek az akkumulátor „tulajdonságoknak”, jellemzőknek a mérésére, érzékelésre kialakított szenzorok jelet értékeli, és az akkumulátor pillanatnyi állapotot leginkább jellemző értékek felhasználásával vezérli a töltési paramétereket. (A projekt részét képezi a megfelelő paraméterek befolyásoló szerepének meghatározása). Az új töltési módszer elméleti értelemben végtelen sűrűségű, változó nagyságú töltési impulzus sorozat alkalmazásával működne, ahol az impulzus nagyság 0- tól, maximális értékig szabályozható. Az eljárással az ismert hagyományos, különböző akkumulátorok töltése is hatékonyabb, gyorsabb lesz és meghosszabbíthatja az élettartamukat, figyelembe véve a hőmérsékletváltozásokat is és megelőzve a cellazárlatot.

 

 

A projekt az új, ipari és gépjármű akkumulátorok töltésére is alkalmas, működő prototípus kifejlesztésével zárul majd, és a tervek szerint 2019.12.31-ig tart.

 

A projekt megvalósító adatai:

GUMIABRONCS Kft.

Tel.: 0642/506-081

4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22

www.gumiabroncskft.hu